NollutslÀpp Campus: Green Lighthouse

Första danska kolneutrala byggnaden, med innovativa lösningar för att minska energiförbrukningen och ett utmÀrkt exempel pÄ ett effektivt offentlig-privat samarbete.

NollutslÀpp Campus: Green Lighthouse

Grön fyr

Öppet i oktober 2009 a Köpenhamn, den Grön fyr Ă€r den första danska nollutslĂ€ppsbyggnaden, a pilotprojekt del av ett program som avser att nollstĂ€lla stadens koldioxidutslĂ€pp Ă„r 2025.

Klassificeras i kategori 1 Enligt den danska förordningen utformades denna byggnad av arkitekter Christensen & Arkitekter med samarbete av Vetenskapsdepartementet, av Teknik och innovation, förutom mÄnga företag, som Velux och Velfac.
Det möjliggör 75% minskning av energiförbrukningen, vilket Àr den direkta konsekvensen av arkitektonisk design, som syftar till att ge en hÀlsosam och holistisk miljö för lÀrare och studenter.

Inleddes samtidigt med FN: s konferens om klimatförÀndringar, byggnaden har mÄl som syftar till oberoende frÄn fossila brÀnslen, med sÄ mycket naturlig ventilation som möjligt och dagsljus, med maximering av solresurser.
Projektstift Àr sol, strukturens huvudsakliga energikÀlla.

grön fyr

den vÀggar försÀnkt med fÀrger som Äterkallar solskÀrmar, tillÄta att minimera den direkta vinsten av solvÀrme inuti byggnaden.
Exempel pÄ effektivt samarbete mellan offentliga och privata, byggnaden kombinerar en bra balans mellan energieffektivitet och termisk komfort, erhÄllen genom ett vÀrmepumpsystem och ett fjÀrrvÀrmesystem förutom anvÀndningen av kompositmaterial, som glas och naturliga polymerer.

Orientering och geometri ta hÀnsyn till förekomsten av solljus under hela Äret Den cylindriska formen tillÄter faktiskt att fÄ ideala förhÄllanden för maximal volym och minsta yta.

Gröna fyren inuti kontor

den genomskinlig belÀggning i tre olika nyanser som utgör fasaden, har i sjÀlva verket en slumpmÀssig tillÀmpning som bryter mot den perfekta regelbundenheten och cirkulariteten i byggnaden med ett dynamiskt spel av fÀrger och reflektioner, beroende pÄ hur de pÄverkas av solstrÄlning.
den arbetsplatser De Àr radiellt utvecklade runt den centrala kÀrnan, vilket ger utrymme för social interaktion och möjliggör diffusion av solljus.

Byggnaden har mÄnga tak takfönster, som förutom att ge en allmÀn arkitektonisk lÀtthet tillÄta a effektiv anvÀndning av ljus och naturlig ventilation.

grön fyrfunktion

En struktur frÄn 950 kvadratmeter för en total kostnad av 5 miljoner euro, i synergi med miljön, med en balanserad anvÀndning av passiva strategier och med en arkitektonisk-vÀxtintegration som tillÄter a minskning av förbrukningen till endast 3 kWh / kvm per Är. Kuvertet bestÄr av en isolerande skikt av 30 cm, vilket skapar nÀstan adiabaticitet, reducerar transmittansen till 0,095 W / mqk.

Fördelningen av transparenta komponenter pÄ fasaden sÀkerstÀller en god balans mellan dispergerad och fÄngad energi, medan locket Àr lutat mot söder med 22 solfÄngare för varmt vatten och som integrerar strÄlningsvÀrmesystemet. Kylning Ä andra sidan erhÄlls ocksÄ tack till den artificiella termiska trögheten i bÀnkskivorna, Det slÀpper med tiden vÀrmen absorberad inuti, med skorstenseffekten som utlöses genom takfönster.

velux.com/

//greenlighthouse.ku.dk/english

velfac.com/



Video: