Central Saint Giles

Renzo Piano första projekt i London Àr en kombination av iriserande keramiska fasader som redesignar de urbana funktionerna i ett historiskt distrikt, öppnar det för urbana livet.

Central Saint Giles

@ rpbw_facciate1

Inaugurerades pÄ London i maj, efter nÀstan 10 Ärs arbete, Central Saint Giles Àr ett nytt multifunktionellt komplex, belÀget i Camden, distrikt a norr om staden, mellan Covent Garden och Bloomsbury, som stÄr som ny pivot av Londons sociala liv.

I ett omrÄde som bildas av a komplexa mosaik av medeltida gator, stadsblock och mer eller mindre moderna byggnader, gÄr denna byggnad till ersÀtta en gammal tegelbyggnad, tidigare huvudkontoret för Secret Service-kontor.

En kombination av fÀrgglada och iriserande fasaderkom igen komplexa volymer, modulerade i följd, fragmenterad och reducerad i skala för att harmonisera med de omgivande byggnaderna som hör till kontexten.

En imponerande arkitektonisk skulptur, skapad av Renzo Piano Building Workshop, i samarbete med Fletcher Priest Architects, bestÄende av prickiga skinn, var och en med utseende olika, för höjd, orientering, fÀrg och förhÄllande med naturligt ljus.
Glas, stÄl och keramik Àr de element som karakteriserar tÀckningen, som blandar sig i ett harmoniskt spel.

BelÀggningarna Àr i glaserad terrakotta, betonas av ljusa fÀrger, som röd, orange, gul och grön. En finmejsad keramisk hud, med bas-relief lister, som fortsÀtter att definiera repetitiva moduler, i kanterna och i ramarna av fönstren, som en sort av fÀrgade normografer pÄ helt glaserade behÄllare.

@rpbw_ inuti torget

22 fasader, som förutom fÀrgerna har olika ÄtgÀrder: frÄn 7/10 vÄningar eller frÄn 10/14 vÄningar, faktiskt kommer att identifiera 13 enskilda byggnader, en del av ett homogent grannskap, som följer trender i de medeltida distrikten, för en större integrering av projektet i stor skala.

Fasaderna med sina fÀrger accentuerar volymen av komplexet, som redan Àr rikligt taggat och bestÄr av a dubbelhud ventilerad struktur, med lamellfönster justerbar och motoriserad horisontell.

@rpbw_schizzo Renzo Piano

Strukturen bestÄr av ett totalt omrÄde av 64 tusen kvadratmeter, bestÄende av tvÄ intilliggande kvarter, med flera anvÀndningsdestinationer, som omfattar 37 tusen kvadratmeter kontor, lÀgenheter, kommersiella enheter och restauranger.

Reachable by fem fotgÀngare ingÄngar, i mitten, har en stor domstol, vilket genererar en slags torg dÀr offentliga aktiviteter Àr koncentrerade och som öppnar stadsidentiteten och stadens sociala liv.

@rpbw_vista

Torget, vid vars centrum det finns en ek 20 meter hög, Àr synlig frÄn utsidan tack vare ett fönster med dubbla höjder: 6 meter genomskinligt glas, förstyvade av vertikala revben av strukturglas, vilket tillÄter en total permeabilitet och ger maximal genomskinlighet, uppmanar allmÀnheten att ange.

Denna fasad Àr SÀtta tillbaka nÀstan 2 meter jÀmfört med framsidan och lÄter dig lossa de övre blocken frÄn marken och skapa en smal veranda uppdelad av vertikala pelare med cirkulÀr sektion.
I kÀllarna var anlÀggningslokalerna, parkeringsplatser och lager, inklusive anlÀggningen, placerade biomassa vilket ger vÀrme till kontor och lÀgenheter.
den tÀckning det Àr ockuperat av ett omrÄde grön omfattande, med terrasser tillgÀngliga frÄn lÀgenheter och kontor, som Àr anslutna till smÄ inomhus vintertrÀdgÄrdar, som gÄr att skilja miljöerna, skapa utmÀrkt och miljövÀnlig rum för pausen.

centralsaintgiles.com/



Video: Central St Giles