Juridiska fakulteten vid universitetet i Trento

Nya utrymmen dedikerade till undervisning och forskning, i juridiska fakulteten i Trento, baserat pÄ ett projekt av arkitekt Mario Botta, som Àr en mötesplats mellan stad och universitet.

Juridiska fakulteten vid universitetet i Trento

LÄngt vÀntade anpassa utrymmena till de ökade behoven av studenter och lÀrare har universitetet i Trento bestÀllt arkitekten Botta för modulering av ett nytt utrymme, vilket mötesplats mellan universitet och stad.

botta_facciata lavorata_foto arch.caiazzo

Byggnaden har en framför 90 meter för 4 vÄningar över marken och 3 tunnelbanor, varav den ena Ätervanns frÄn ett befintligt parkeringshus, vilket gjorde byggnaden autonom för tillhandahÄllande av parkeringsplatser, men i centrum.

Dimensionerna begrÀnsas ocksÄ av skyldigheter bort frÄn befintliga byggnader och omgivande byggnader, Àr en del av den av Sacred Heart-omrÄdet. Komplexet infogas faktiskt i ett av de Àldsta omrÄdena i staden; har en av de mest betydelsefulla i nÀrheten arkeologiska platser, som Ätervinns av Botta, tack vare en förmÄnlig vÀg utformad för besöket och för större allmÀnhetens njutning.
Distributionsfunktionerna ingÄr i tvÄskaliga kÀrnor pÄ sidorna av stor bottenvÄning, organiserad öppen rymd typ, ocksÄ anvÀndbar för studieutrymmen och tillfÀlliga utstÀllningar, i en slags foajé / agora ocksÄ öppen för samhÀllet.

PÄ de övre vÄningarna finns det 2 stora graderade rum, intilliggande och motsatt, Ätskilda av en central flyttbar mur, vilket fördubblar utrymmet.

botta_pietra rosso Trento_foto grisenti.it

Med en kostnad av 5,94 miljoner euro och med en bruttoarea av 4500 kvadratmeter, universitetets arkitektoniska projekt av arkitekten Botta det kommer faktiskt som en miljövÀnlig struktur, med inbyggda hemautomatiseringssystem som syftar till energibesparing, passar perfekt in i stadsstrukturen, tack ocksÄ tillskicklig anvÀndning av material.

Faktum Àr att ÄterhÀmta sig i historiska typologiska teckenframförallt för de yttre ytorna har vi antagit element av material som Äterkallar det förflutna, sÄsom omslaget i Natursten av de yttre ytorna, av en Trento röd, modulerad enligt ett system av karakteristisk bakgrund, som pÄminner om den nÀrliggande kyrkan Santa Maria.

botta_ingresso foajé notturno_foto grisenti.it

Stenen har faktiskt tvÄ olika fÀrger, ges av de olika behandlingarna som anvÀnds: röd den flammar, rensa istÀllet den polerade. du fixerad med bultar och C-formad metallprofil runt armaturer i svart anodiserad aluminium. Den lytiska belÀggningen Àr ocksÄ rikligt genomborrad och bildar en trellis som fungerar som skÀrmning för solstrÄlning, frontal till en glasgardinmur, placerad pÄ fasaden.
den uppfattning om byggnaden och dÀrför Àr dess former betonas av Àmnet, i ett spel av chiaroscuro, som ger djup till utsikten, dÀr den ocksÄ placeras a brise soleil av aluminium, i den nedre och centrala delen av fasaden, som sammanfogar det utskjutande taket.

en vÀg i höjd Det bildas mellan fasadens och takets överhÀng, vilket fungerar som en distributör men ocksÄ frÄn kontakt med omgivande förexistenser, som Duomo och Castello del Buon Consiglio, som bildar en verklig arkitektonisk strandpromenad med en fantastisk utsikt över staden.


grisenti.it



Video: