Grönt och luftigt hus

Projektet av ett hem för den vietnamesiska studion 21, fokuserad pÄ sökandet efter rymden, pÄ naturligt ljus och integrering av grönska.

Grönt och luftigt hus

Om du gillar minimalism och rena linjer, utöver tanken pÄ att du omger dig i grön, kommer a21House sÀkert att behaga dig.

Vi Àr annons Ho Chi Minh City, Vietnam. Och för noggrannhet i Thanh Binh District. HÀr ser du arkitekturstudio A21, utformade ett hus - studio, dÀr att samlainhemsk miljö till det av arbetet. Separata utrymmen, men öppna och ljusa vyer. Grön överallt, ljusa fÀrger och naturligt ljus, karaktÀrisera omgivningarna.

Finalist ocksÄ för hemkategori senast World Architecture Festival, detta hus Àr faktiskt fast mellan andra byggnader och har en basareal av nÄgra kvadratmeter. DÀrför konstruerades den med en vertikal utveckling som inte stör de höga strukturerna i nÀrheten.

Fasaden mot gatan Àr bara en meter och en halv bred. Men studionens arbete var vÀldigt intressant. De lyckades skapa en sorts bur, men ljus och luftig, tack vare integrerade utomhusstrukturer.

Till exempel har takstrukturen en skarp vinklad sneda, dÀr den bildades en triangulÀr öppning, kan filtrera mycket naturligt ljus inuti. Interiören Àr ljus ocksÄ pÄ grund av kontrast mellan det naturliga trÀgolvet och tegelstenen som Àr mÄlade i vitt, vilket starkt Äterspeglar solens ljus och förstÀrker det. TrÀ Àr ocksÄ det material som de Àr gjorda av filter, en sorts bÄs, som vi finner pÄ olika punkter i huset och som anvÀnds för att skapa mer intima och separata miljöer, utan anvÀndning av besvÀrliga och dyster fulla vÀggar.

Dessa strukturer, liknande brise soleil, tillÄter ocksÄ frodig tillvÀxt ocksÄ av arter som faller eller klÀttrar vÀxter, och inte bara, kunna tÀcka jÀmna ytor som gÄr frÄn en vÄning till en annan. Strukturen av de intressanta takfÀlten pÄ sista nivÄ fullbordar strukturen, som gÄr med broarna, alltid i glas eller trÀ med remsor som löper lÀngs olika delar av huset.

Men a21 Home Ă€r inte det enda gröna projektet frĂ„n den vietnamesiska studion. Även M11 House Det Ă€r ett intressant projekt som integrerar tillvĂ€xten av vĂ€xter i byggnadens strukturella utveckling. Även i detta fall byggandet av hitta annons Ho Chi Minh City och Ă€r byggd pĂ„ ett omrĂ„de pĂ„ 120 kvadratmeter.

Externt ser det ut som ett spel av geometriska leder: en serie interlocking kuber som bildar en lek av ljus och skugga, samt uppfylla uppgiften för multiplicera mellanslag. Tack vare den skickliga anvÀndningen av det inbyggda faktum lyckades studion skapa en serie av smÄ gröna gÄrdar, inuti huset, med utrymme elegant och fridfullt, liksom mycket naturligt ljus.

Materialen i detta fall Àr ocksÄ trÀ och sten, i ljus nyanser och golvspelet denna gÄng betonas av lÀmpliga utrymmen kvar till odlade vÀxter inuti att de ocksÄ nÄr jag tvÄ vÄningar högt, korsning bokstavligen vind.

Intressant, förutom brise soleil i naturliga trÀremsor som kÀnnetecknar fasaden, ocksÄ spelet av obegrÀnsat fönster dell 'sista vÄningen, dÀr, tack vare en stÀngd balkong, verkar vara helt utomhus, bÄde i sovrummet och i sovrummet.



Video: Kulturkalas 2014 - Hör höga hus hemma i Göteborg?