Hur man utformar ett vardagsrum med pentry

Freehand design av ett vardagsrum med pentry, genom en gipsskiva partition mellan vardagsrum och kök och en perimeter anslutande hyllan.

Hur man utformar ett vardagsrum med pentry

Projekt för vardagsrum med öppet kök

den living och matlagning De Àr de mest levande miljöerna i varje hem. För att ett hus ska vara bekvÀmt och harmoniskt Àr det viktigt att sÀkerstÀlla rÀtten plats och tillrÀcklig anvÀndbarhet av lokalerna.
HÀr Àr ett projekt utformat för en miljö vardagsrum med pentry. Det Àr en öppet utrymme dÀr det finns en dynamisk separation mellan vardagsrum och kök, vilket samtidigt ger en dubbelriktad kommunikation mellan matlagningsomrÄdet och vardagsrummet.

Bo i vÀxt före ingreppet

FrÄn lÀget för platserna kan man se ett omrÄde som Àr avsedd för vardagsrum och kök, ca 26 kvm, exklusive terrassen. den vÀxt presenterar en L-formad konfiguration som gjorde det svÄrt att skapa en adekvat design för den funktionella uppdelningen av de enskilda zonerna.

stanna kvar i anlÀggningen före ingripandet


SÄ snart du gÄr in i huset, befinner du dig inför en vÀgg dÀr kökshakarna Àr placerade och pÄ samma avdelning, badrummet bakom dig.
I total respekt för de befintliga förbindelserna uttryckte klienten behovet av a förlÀngning av det linjÀra köket, endast 2,60 m, för att skapa en ny pentry oberoende, men kommunicerar fortfarande med vardagsrummet.
VÀggen med fönster, synlig till höger i plan, mÀter endast 2,50 meter, vilket skapar ytterligare ett hinder för omrÄdets layout living i ett sÄdant utrymme begrÀnsad.
Det Àr ocksÄ viktigt att passagerarnas livskraft genom de tvÄ öppningarna som leder till terrassen, bÄde för köksomrÄdet och för vardagsrummet.

Projektplan för vardagsrum med pentry

HÀr Àr min designidé för detta vardagsrum med pentry.
Jag delade hela miljön in i tvÄ kvarter: en dedikerad till matlagning och ett mer rymligt omrÄde avsedda för parlour - lunch.
För denna underavdelning valde jag för a liten invasiv kirurgi, med inlÀggning av en L-formad gipsskiva vÀgg, markerad av den röda delen i planen.
Denna lösning visade sig vara enkel och effektiv, vilket möjliggjorde att öka köksvolymen, för att skapa en partiell separation av kokplatsen frÄn vardagsrummet och samtidigt för att garantera en större integritet för avkoppling som ger tillgÄng till sovplats och tjÀnster.

projektplan för vardagsrum med pentry


PÄ detta sÀtt antar köket en vinkelkonfiguration pÄ en bra 3,80 m, med en följdökning av inneslutningsutrymme och en större förlÀngning av arbetsplanerna.
Ökningen av den totala volymen som finns tillgĂ€nglig för köket har ocksĂ„ medfört att diskmaskinen Ă€r inkluderad, en elektrisk apparat som Ă€r avgörande för dagens frenetiska takt.
Den gröna delen, i diagrammet, indikerar tjockleken pÄ en trÀpanel pÄ vÀggen mellan köket och det franska fönstret som öppnar ut mot terrassen.
Denna panel, tillsammans med gipsskivans vÀgg, bidrar till fri uppdelning mellan kök och vardagsrum, med en öppning utan dörr för passagen mellan de tvÄ rummen.
I gul anges den totala dimensionen av en lÄng perimeterhylla, belÀgen i en höjd av ca 30 cm frÄn falsk tak, för att skissera hela vardagsrummet som en stor flerfunktionsram som skapar en sammanlÀnkning mellan vÀggarna.
Den bruna sektionen indikerar placeringen av vÀggmöblerna som kan ses under omkretsen av perimeterhylsan.
En böljad soffa och ett ovoidbord kompletterar vardagsrummet med smak och funktionalitet.

Bor i perspektivvy

perspektiv utsikt över vardagsrum med pentry


FrĂ„n den fria handen tredimensionella representationen har vi ett globalt perspektiv pĂ„ det nyutvecklade vardagsrummet. Förgrunden sticker ut i förgrunden ovalt bord i kristall, med stĂ„lbas och miljölĂ€der. Även den soffa Den Ă€r i faux lĂ€der, har en vĂ€lvd form och Ă€r bekvĂ€mt placerad framför TV: n, som ocksĂ„ fungerar frĂ„n separation mellan ingĂ„ng och levande.
Detta Àr ocksÄ det bÀsta perspektivet att observera perimeterhylla lÀngs hela sin vÀg till vÀggen, dÀr den fungerar som en bokhylla och passepartout för inredningen av vardagsrummet.
Till vÀnster reflekteras ljuset som diffunderas av de tvÄ suspensionerna pÄ tvÄ mÄlningar pÄ vÀggen och pÄ kristallhylla, som förutsÀtter tjÀnarnas roll för matsalen.
Efter ingÄngsdörren avgrÀnsar perimeterhyllan taket pÄ hörnskÄpet som fungerar som ett pÀls och mobilt skafferi.
en tro med en tjÀnarfunktion följer skÄpets kontinuitetslinje.
PÄ bakvÀggen, i blÄregnens fÀrg sprider en strÄlkastare i hyllan sitt ljus och förbÀttrar bilden placerad pÄ den.
En stiliserad kontur indikerar pÄ ritningen passagen till sovplatsen.
GipsskivvÀggen skyddar kyl gul fÀrg som avgrÀnsar pentryn.
Hylla fortsÀtter och skapar en sorts bro pÄ vardagsrummet och sedan om till en ram för trÀpanelen, markerad i grön i föregÄende diagram i planen.
Panelen tar ocksĂ„ pĂ„ sig ett utseende TRÄPANEL frĂ„n det moderna snittet, samtidigt som det Ă€r en baksida för hyllor, TV-skĂ€rm och videoband.
I det högra hörnet finns en showcase smal och lÄng i trÀ och kristall, för visning av inredningsprodukter. StrÄlkastarna monterade pÄ falskt tak ger en mjuk belysning vars reflektioner Àr synliga pÄ taket golv i vit och gul duv, med bestÀmd smak retro.
Huvuddelen av detta projekt Àr omkretshylsan som förbinder alla möbler och avslöjar sig sjÀlva tolk i levande, i Ätföljande och belysa de olika omrÄdena och deras funktionalitet. Olika designidéer kan anvÀndas för att omdesigna inredningen. I detta avseende peka pÄ vÄr exklusiva onlinetjÀnst av frihanddesign, genom vilken du kan fÄ en noggrann granskning av planerna för skapandet av nya fördelningar av bostadsutrymmen, enligt rationella principer och anpassade lösningar.



Video: HjÀlmsÀters VÀg 4a - 6 rum · 166m2 - Vega: Via Notar mÀklare Farsta / Sköndal