Oberoende studio

Ett bostadsutrymme med minsta dimensioner, erhÄllen genom att utnyttja en kvarvarande bostadsbostad: funktioner och förhÄllande till sammanhanget.

Oberoende studio

BottenvÄning

Mycket ofta, i urbanistiskt konsoliderade stadsdelar, vi kan komma över privata byggnader som insisterar pĂ„ partier som har en Ă„terstĂ„ende bostadslĂ„n jĂ€mfört med den som redan beviljats ​​och genomfördes.
En egendom med denna funktion, som redan finns till vÄrt förfogande eller som Àr föremÄl för en eventuell försÀljning, Àger en mervÀrde och öppnar dörren till intressanta bostadslösningar, i linje med dagens moderna behov.

Utökade familjer och ungdomar med otillrÀckliga ekonomiska resurser att satsa pÄ inköp av ett första hem, leder de ofta till att omvÀrdera resurser som redan finns tillgÀngliga, böja dem till nya behov.

Förekomsten eller inte av en unmade cubage som redan beviljats ​​för din egendom, förutsatt att du har minst en vag nyhet, kan faststĂ€llas vidkommunala tekniska kontor vilket kommer att jĂ€mföra volymen som faktiskt realiserats med det objektet av bygglovet, verifiera det möjliga

Första vÄningen

avvikelser.

Det hÀnde mig nyligen att som tekniker, i en sÄdan situation, i Rom i Monteverde Vecchio-kvarteret, och jag föreslog att Àgarna skulle inse, i trÀdgÄrd som tillhör huvudbyggnadena liten byggnad med trÀstruktur, att anvÀndas som en sjÀlvstÀndig studio för en tjugofem Ärig son.

den mÄste relatera till den befintliga, lo begrÀnsat utrymme identifierat för intervention (tidigare upptagen av lokaler som anvÀnds som verktygslokal) och kundens önskan att behÄlla, för den nya konstruktionen, a karaktÀr lÀtt och flexibel, samtidigt som det utgör starka hinder för projektet, har lett mig till en intressant, ung och rolig lösning.

PÄ bara tjugofyra kvadratmeter, ordnad pÄ tvÄ nivÄer, har skapats ett trevligt vardagsrum - kök, badrum

Det multifunktionella vardagsrummet

fullt utrustat och ett sovande omrÄde med nedsÀnkt taktak, möblerad med en fransk sÀng och en tÀckt garderob.

den möjlighet att dynamiskt bo i vardagsrummet det har garanterats genom att strukturera utrymmet runt en full höjd upprÀtt system, utrustad med en serie glasplattor, en hylla för tv (med roterande stöd vid trehundra och sextio grader) och med en stege för att gÄ upp till nÀsta nivÄ; detta utrustad vÀgg, samtidigt som funktionell delning av utrymmet mellan relaxomrÄdet och matsalen har tillÄtit att bibehÄlla visuell kommunikation mellan de tvÄ omrÄdena tack vare transparensen och minskad invasivitet av materialen.

De inre utrymmena - perspektivavsnittet

En hel vÀgg (intill badrummet, för att gruppera anlÀggningarna) var dÄ avsedd att rymma matlagning, med linjÀr utveckling av 250 cm ungefÀr tillrÀcklig för att utrusta den med alla tillbehör och hushÄllsapparater som Àr nödvÀndiga.

För ytor och inredning försökte jag leka med kontrast mellan vit av vÀggarna, tak och kök, insynen i den utrustade partitionen och soffans röda stolar och hyllan för tv, för att ge framtrÀdande och synlighet endast till vissa delar. Likformigheten och sambandet mellan miljöerna har garanterats av springa ner ek parkettgolv, ocksÄ lagt i badrummet.

Den starka lÀnken med yttre rymden, en vacker trÀdgÄrd omgiven av höga plastered vÀggar, har betonats av fasadbehandling: stora golv till tak fönster, screenad, efter behov, med a brise soleil system i vitmÄlat trÀ.

Husets yttre karaktÀr har skapats och har temporÀrt förstÀrkt bilden av trÀdgÄrd inrÀttad, som om han hade en tillfÀllig karaktÀr kopplad till sÀsongen och mer Àn invaderande, som ett frÀmmande element, det redan strukturerade yttre rymden, har berikat det med a estetiskt mervÀrde.



Video: Sannolikhet för oberoende hÀndelser i flera steg