Kök på vinden

Blå himmel ovanför taket på vinden i full volym, där du visar upp det U-formade köket, i en dynamisk balans av nyanser och nyanser av färg.

Kök på vinden

Omstrukturera vinden

DISEGNO CUCINA IN MANSARDA


Att utforma inredning på en vind, så att de är funktionella och ergonomiska, är alltid en svår uppgift, med tanke på de volymetriska begränsningarna som är typiska för vinden.
I den här artikeln illustrerar jag köksprojektet på en vind, där en omvandling har utförts: från ett enkelt och existerande 2-meters uniblock kokhörn till ett riktigt mycket rymligt vardagsrum, kännetecknat av en stor effekt öppet utrymme vind vid full volym.
Först och främst slogs man ner skiljeväggar vilket utgjorde en avkoppling mot badrumsområdet och därigenom återhämta värdefulla kubikmeter för utformningen av vardagsrummet.
Vidare installerades anläggningen ex novo uppvärmning, jag har ersatts fixturer internt och externt och en ny har överlagts golv till den befintliga.
Min design erbjuder en global och perspektivvy av köket, observerat från vardagsrummet. Man har redan tanken på en diskret utseende mot köks- och tvätthörnens arbetsområden, eftersom de är optiskt skärmade av halvönsblocket i förgrunden.
Kylskåpsfrysskolan, synlig till vänster, fungerar som en uppdelningspartition till frigöringen som leder till tjänster.

U-format kök

Köket har en struktur i form av en U; vissa element som komponerar det är med gångjärnsdörrar, medan andra är försedda med självbromsande öppningskorgar (det så kallade systemet bluemotion).
Hela strukturen Horseshoe Den är tillverkad av flerskikts trä med en polerad vit polymer finish, på vilken naturligt ljus reflekteras.
Den väsentliga karaktären hos denna komposition framhävs av de horisontella profilerna av ekträ inbäddade i fasaderna. De tillåter öppningen utan de klassiska handtagen, utvidgar bilden av köket själv och skapar samtidigt asymmetriska mönster.
Den U-formade utvecklingen finner sin terminal i en multiservice torn, som stiger i höjd jämfört med resten av strukturen och som vi ser vilar på en amerikansk frukost servett.

PARTICOLARE ANGOLO COTTURA - LAVAGGIO

Denna vertikala expansion innehåller en kolonnugn sänkt och en extra korg nedan.
Hela arbetsytan är i skiftande form vit kvarts med försänkta insatser, en gaseldad keramisk spis och en två-bad anti-skrap stål diskbänk.
För beklädnaderna användes små remsor av trä-effektporslin-stengods på kokväggen, medan tvättområdet skyddas av en vit kvarts ryggstöd, i kromatisk kontinuitet med bänkskivan. Resultatet är en välbalanserad mix av olika material och färger.
En kraftfull och bred motorhuv i dubbelmotor i rostfritt stål, sug och filtrering, har en rökgasrörelse i asymmetrisk position som följer lutningen på vinden.
Grafted till ugntornet är det stora bordet med tydlig tjocklek i laminerad naturlig ek, stödd av en enda fot i stål med en geometrisk design. Den kombineras med vita tryckta technopolymer stolar.
Av samma ekträ finns två långa servicehylsor med fri funktion av självbetjäning.
Intressant är oddsspel det kom på så sätt att skapa mellan de olika höjderna: bord, ugnskolonn, bänkskiva och hyllor är förskjutna mellan dem. Resultatet är en dynamisk och modern layout mitt i vardagsrummet.
Det rymliga bordet a halvön det är mångsidigt, det betyder att det fungerar både som ett stort matsal och ett arbetsbord som kan omformas, om det behövs, även i en bekväm position office.

Överrask ett modehörn

PARTICOLARE PANNELLO DECORATIVO

På väggen intill tjänsten monterades hyllorna a dekorativa panel, tillverkad i design, i transparent polykarbonat.
Det är bakgrundsbelyst med hjälp av LED-lampor och ger en känsla av personlighet mot väggen.
Samtidigt är strukturen funktionell för att täcka centralvärmesystemet.
En formad sockel fotsteg Det var tillåtet att dölja plantans rör från utsikten: På grund av en armerad betongbalk inne i väggen kunde det inte heller sättas in på golvet eller på väggen.
På så sätt har väggens utseende förnyats genom att överraskande skapa ett effekthörn tack vare inredningspappret och prydnadsvase som fungerar som en kromatisk sökmotiv.
Till det gamla golvet i marmorsåning har ljusa porslinstengodsremsor överlagts, matchade träets essenser i möblerna.
den fixturer De är gjorda av trä behandlat med vattenbaserad färg och täckt på utsidan i koppar, med ett laminerat internt fönster för säkerhet och en svängningsöppning: Allt är spektakulärt och mycket effektivt för energibesparande ändamål.
I det här projektet var målet att utnyttja skillnaden i nivåeffekten, typisk för vinden, och omvandla den till möjligheter: ett vardagsrum skapades med rikliga rörelser som gjorde växa utrymme, i en balans mellan odds och nyanser.
I omvandlingen av miljöer med uppenbara begränsningar, till exempel en vind, är noggrann och målinriktad planering grundläggande.
För att upptäcka alla möjligheter i dina bostadsområden, även de som verkar låna lite för personalisering, är vår exklusiva tjänst tillgänglig online. frihanddesign, genom vilket det är möjligt att omdesigna interiören genom nya och mer rationella synvinklar.



Video: Kök, vind och kläder – rapportaktuella analyser | Börslunch 1 februari