Renovering av en bostadsområde på 45 kvadratmeter

En liten enhet för två personer omfördelas i de inre utrymmena.

Renovering av en bostadsområde på 45 kvadratmeter

Fakta om renoveringen

I detta renoveringsprojekt en inte funktionell uppdelning av rymden, sovrummet är överdimensionerat till nackdel för ett kök och en mycket liten utvändig toalett, kräver en omfördelning av inredningen.
Men det lilla fotavtrycket av logi, endast 45 kvadratmeter walkable, kombinerat med diktat av kunden, eller underhållet av de två sovrummen, omfördelningen av vardagsrummet för att skilja matlagningsområdet och skapa ett vardagsrum med en soffa, gör designprocessen mer komplex.

Vid denna tidpunkt försöker vi få en adekvat sammansättning av de inre utrymmena genom studien av olika förslag.

Den del av anpassningen av toaletterna är absolut prioriteringen av interventionen eftersom det enda badrummet, där det är dusch, toalett, bidé och piedestal, har tillträdesdörr från uteserveringen. Hela byggnaden i själva verket, vars design går tillbaka till 1931, förutsatt för toaletterna på balkongen. För närvarande har många av bostadshusen renoverats och omfördelats i inredningen, medan bostadsobjektet för vår intervention har behållits i sitt ursprungliga tillstånd.

Det kan därför lätt avledas, och undersökningarna på platsen har därefter bekräftat att de enda dräneringskolonnerna ligger på ytterväggarna vid det befintliga badrummet. För att undvika hydrauliska problem med utsläppets lutning, särskilt för det svarta vattnet, första design hypoteser De tar inte hänsyn till tanken på att flytta det befintliga badrummet, men bygger på förslaget att förlänga det för att undvika krävande växtarbete.

Ett första projektförslag

Det är därför hypotes att inrätta åtkomstdörren på toaletten med hjälp av en öppning på den bakre omkretsväggen. Sanitetsartiklarna omfördelas i utrymmet och duschen placeras i botten mot ventilationsfönstret med en murskulder och glasluckan med en dörr, toalett och bidé. Handfatet finns isalladsdressing, gjord inuti det lokala köket. Förkammarens vägg lutas så att den inte hindrar ljusets passage från det enda franska fönstret i vardagsrummet.

I det första projektförslaget görs badrummet i köket

Denna hypotes skulle tillåta att inte utföra krävande verk på golvet och på andra inre partitioner, men det har en tydlig begränsning i det faktum att köket skulle reduceras ytterligare och skapa många problem att leva i lägenheten.

Det slutliga förslaget

en efterföljande hypotes, accepterad slutgiltigt av kunden, tar i stället hänsyn till förskjutningen av attackerna från avgaserna, vilka görs att passera i spår på den transversala väggen.
Det lilla externa badrummet underhålls men revideras i växtdelarna. Här är attackerna i tvättmaskinen och pannan, både för närvarande i köket och en toalett med ett litet handfat för att göra det till ett andra badrumstvätt.

den huvudtoalett Det ligger i mitten av lägenheten, vilket reducerar det stora dubbla sovrummet jämfört med andra rum. Ovanför det inre badrummet är ett litet mezzanine golv för användning garderob, tillgänglig halvvägs från sovrummet och halvvägs från köket, som inte är reducerat i storlek, men som omfördelas med två 150 cm höga sidoväggar för att dela matlagningsområdet med matsalen där det var möjligt att sätta en soffa och det utdragbara bordet.



Video: Glavagatan 35 - 4:a · 83m2 - Farsta Strand: Via Notar mäklare Farsta / Sköndal