Sluttande tak i Pyrenéerna

En renovering av ett gammalt hus i Pyrenéerna, kÀnnetecknat av panoramafönster, sluttande tak och accentuerade vertikala utrymmen.

Sluttande tak i Pyrenéerna

casa sui Pirenei

Guinovart Florensa House: ett projekt för nÄgra Är sedan av arkitekter Cadaval & Solà-Morales. Ett gammalt torrt stenhus i omrÄdet av Pyrenéerna, som har omvandlats till en bekvÀm bostad, för en enfamilj, men tvÄ generationer, kombinerat under ett mycket speciellt tak.

en tak till vÀldigt branta backar, som fungerar som ett kontinuerligt element och löser mÄnga utrymme och belysningsproblem, accentuera panorama och de olika synvinkelarna pÄ dalarna runt.

TvÄ hus i ett, med funktioner som nÀstan liknar en skulptur, tack vare lek av sluttande tak och sluttningar pÄ berget, som skapar en enda plats med angrÀnsande utrymmen, men ÀndÄ oberoende.

Eduardo Cadaval, casa sui Pirenei

den fönster de har blivit dimensionerade pÄ mÀnsklig skala, för att accentuera utsikten över landskapet, som det hÀnder med bergstopp i nÀrheten, synlig frÄn fönstret pÄ toppen av taket. Ett spel av interiör och exteriör, ledad för optimal rymdÄtervinning.

mycket komplicerad den yard. Positionen och sammanhanget gjorde det inte lÀtt, bÄde för den faktiska konstruktionen och förbestÀmmelse samma av material, som hÀnde med en helikopter. Strukturen var dÀrför designad frÄn och med transport.

BelÀget i Canejan i Valle de Aran, byggdes byggnaden i enlighet med lokala byggnadstraditioner, med en noggrann massaÄtervinning, öppningar och inre struktur.

Interiören har designats med en serie lÄdor, med tjÀnster inom, som ocksÄ fungerar som rymduppdelare, men det gÄr inte att pÄverka interiörets arkitektoniska kontinuitet, tÀnkt stort och öppet pÄ den underbara utsikten över de omgivande bergen. Takets form med dess backar genererar ocksÄ nÄgra visuella klyvningar, kunna belysa Àven ganska obskurliga punkter, pÄ grund av de smÄ fönster som Àr anordnade pÄ lÄngsidorna och pÄminner om historisk rumslig konformation byggnad.

Vidare vilar inte taket pÄ befintliga stenstrukturer, men genererar andra öppningar med glas, som ytterligare belyser utrymmena med naturligt ljus.

Eduardo Cadaval, casa sui Pirenei 2

Interiören Àr möblerad med modern smak, med en blandning av varma fÀrger, golvet och det vita av nÄgra komplement, som Àr gjorda för att mÀta, i vardagsrummens rum.

Verken varade i sex Är, men resultatet Àr applÄder. Inte bara för estetik, utan för respekt för konstruktiva traditioner och riktade förstÀrkningar, för att fixa de svaga punkterna, utan att falla in i trivial eller excentrisk. Kompakt, men articulate och lysande, gör det mesta av sin position tack vare den vertikala uppdelningen av utrymmen med accentuerade och ovanliga höjder.

Grundades i New York 2003, den mexikanska studion Eduardo Cadaval och av spanska Clara SolĂ -Morales pĂ„ kort tid uppnĂ„tt internationell berömmelse tack vare verk som X House i Barcelona, ​​eller deltagande i mĂ„nga design tĂ€vlingar inklusive stadsdesign.

Även om Guinovart Florensa House i PyrenĂ©erna Ă€r det fortfarande en av symbolerna för deras arkitektoniska produktion.

CA-know



Video: