Slår avkopplingen till ett studieområde

Ett oanvändt område av huset kan vara avsett att ha nya funktioner: projektet berättar hur det är möjligt att ställa in ett studieområde i den tidigare korridoren.

Slår avkopplingen till ett studieområde

Stänger avkopplingen

I två tidigare artiklar har vi sett hur man förvandlar området av a urkoppling, från en enkel plats för passage till klädkammare, eller i service rum med nisch, för lagring av utrustning och med pantry funktion.
På detta sätt tar huset ett mer funktionellt utseende.
Den sista lösningen var utformad för att skapa ett utrymme som är användbart för den professionella som kommer att bo i huset: det handlar om att realisera enstudieområde.

Slår avkopplingen till ett studieområde: avkopplingen


Som vi redan har nämnt är det en utrymme på 9,50 kvadratmeter, därför har dimensionerna av ett riktigt och ordentligt rum, tyvärr placerat i en plats för passage av huset, mellan vardagsrummet och den natten.
Ingenting förbjuder dock att utnyttja detta värdefulla utrymme för att rymma dig skrivbord, hyllor, bibliotek och möbler, mycket användbar för att arbeta hemifrån eller helt enkelt som extra hyllor och möbelcontainrar som huset alltid behöver.
Så låt oss se specifikt hur rymden var organiserad.

Slår avkopplingen till ett studieområde

Innan du placerar möblerna och ingriper med byggandet av små väggar och falskt tak, är det nödvändigt att studera lätt, ett oumbärligt element i ett studieområde.
Den enda källan till naturligt ljus i detta passande område kommer från Tiffany stil fönster: Det är en infix som inte kan öppnas, eftersom den är placerad på stugan. Trots att det är ett internt fönster garanteras ljusstyrkan genom exponeringen och genom närvaron av stora fönster i trapphuset.
I rummet kommer också det ljus som kommer från vardagsrumsfönstret med utsikt över en balkong.
För genomförandet av detta lilla kontor har man därför valt att utnyttja väggen nära fönstret och det gör det möjligt för bostäderna att bekväma inredningselementen utan att hindra ett område som emellertid förblir i transit.
Det första elementet som vi kommer att placera kommer säkert att vara skrivbord, att användas för att skriva, studera, arbeta på datorn. I förhållande till vad vi har angett ovan om belysning har vi valt att placera den rätt under fönstret för att få ut det mesta av naturlig belysning. Maximalt ledigt utrymme är 1,70 m och 0,75 m djupt; på den kommer att placeras pc, telefon och bordslampa, för att ha en riktig arbetsstation.

skrivbordsstudie flou

Ett exempel på ett skrivbord som du kan placera är Montenapoleone av Flou, med en ibenholt fanerad struktur, som mäter 1,54 x 0,71 x 0,75 m hög; Den har tre stållådor täckta i svart läder och är utrustad med stålben och mässingsprofiler, fås i polerad krom eller matt antikt grå, manuellt slipad. Dess särdrag ligger i bearbetningen av den angivna finer vikning som tillåter att ha en enda platta på sidorna och på toppen av skrivbordet, utan löslighet av kontinuitet.
Det är en mycket elegant skrivbord som kan associeras med avföring och lådor.
Tydligt under skrivbordet kommer de att installeras han tog och data och telefoni system, som tillhandahålls inom hela byggnadens elektriska projekt Den preliminära konstruktionen, utformad enligt mötespositionen, kommer att undvika att ha utsatta ledningar som löper från ena sidan av väggen till den andra.
På sidan av skrivbordet kommer man att göra gipsskivans struktur bestående av två väggar 75 cm långa och 10 cm tjocka, placerade för att avgränsa och rymma gipsskivor med en funktion av hyllor: böcker, inredning, lådor och dokument kommer att placeras på dem.
För att stänga kompositionen a inbyggd garderob, användbart att innehålla allt som inte kan ordnas vid syn.
Som ett alternativ till gipsskivans struktur, för de som inte vill ingripa med fasta strukturer, är det möjligt att välja mellan modulära system med samma funktion: Giessegi erbjuder olika lösningar för bokhyllor, behållarmöbler eller integrerade strukturer.
G403, till exempel består den av hyllor i elm och matt antika guldfärger och intergated skrivbord, alla utgör en enda komposition som fyller väggen.

studio område giessegi


Utöver detta, som representerar en komplett komposition, är det också möjligt att välja det enda bibliotek som kommer att vara värd för våra objekt.
Oavsett vilken lösning som väljs, måste man komma ihåg att det är en passagezon som måste formas på ett elegant sätt, som en visitkort av huset; Av denna anledning måste vi också uppmärksamma valet avglobal belysning och bord och av session som, förutom att vara bekväm och ergonomisk, måste också utgöra en original möbel.



Video: